Binnenkijken bij een lichte woonboerderij

 

Kijk binnen in het imposante huis van Adrie en Denis, die hun gezamenlijke droom vonden in een lichte woonboerderij, waar ze een nieuw begin maakten door het pand geheel naar eigen wens te verbouwen en in te richten. De unieke ruimte met een imposante glazen pui heeft een verrassend hoog plafond, waar ze met out-of-the-box ideeën en gewaagde kleuren en materialen een sfeervol thuis creëerden. Kom binnen en laat je inspireren door de harmonie van licht, kleur en akoestiek, en ontdek hoe een 3D-visualisatie hun visie werkelijkheid maakte.

 

Bekijk de video:

 

Wat een licht komt er binnen in de woonkamer van Denis en Adrie. De glazen pui, maar ook de hoogte van de woonkamer valt direct op. Daar heeft het stel bij de verbouwing van deze oude woonboerderij goed gebruik van gemaakt door het plafond voor een deel open te breken. De entresol maakt boven wonen toch mogelijk. 

woning-Fam.-van-Wijk-7-(1).png

 

Een gedurfde en creatieve mix van kleuren en materialen

Betreft het interieur gingen Denis en Adrie er blanco in: al hun vorige meubels verkochten zij aan de nieuwe bewoners en ze kwamen met de bouwtekeningen bij ons langs. Adrie: “We hadden geen moodboard of specifiek beeld. Wel wisten we dat het geheel anders mocht zijn dan onze vorige inrichting.” We waren het er al snel over eens: het huis vraagt om een out of the box inrichting. En zo ging onze adviseur aan de slag met een gewaagde presentatie en een mix van kleuren en materialen. 

woning Fam. van Wijk 9_web.jpg

Tip: Plaats twee zachte materialen, zoals behang en gordijnen, tegenover elkaar zodat het geluid niet terugkaatst. 

 

Een logisch geheel

Het plan viel goed in de smaak bij Adrie en Denis. Adrie: “Er is niets dat wij wilden veranderen. De kleuren uit het behang en het tapijt op de trap en entresol komen in de gehele woning terug. Een okergeel vloerkleed is hierdoor niet too much, maar heel logisch. En het behang; daar ben ik nog steeds verliefd op!” 

woning-Fam.-van-Wijk-48.png

 

Goede akoestiek in huis

De grootste uitdaging in de woning was de akoestiek. In de hoge ruimte met betonnen vloer en veel glas, was het noodzakelijk om geluiden goed te absorberen. Het gevaar is namelijk dat ieder geluid wordt versterkt en de ruimte als klankkast fungeert. Het behang op de muren, de stoffen gordijnen, vouwgordijnen en grote vloerkleden zorgen voor zachte elementen in de ruimte. Op de trap en entresol is tapijt aangebracht; stil én lekker zacht. 

 

woning-Fam.-van-Wijk-16.png

Grote ruimtes maak je knusser door ze op te delen. En deze biedt ook nog eens praktisch ruimte aan een open haard en de tv! Door de roomdivider tamelijk laag te maken, is deze niet heel prominent aanwezig en wordt je zicht niet beperkt. Het ruimtelijke effect blijft hiermee behouden. 

 

3D-visualisatie

3D-visualisatie Ga je een huis (ver)bouwen en heb je nog geen beeld van de toekomstige ruimte? Dan is het verhelderend om de gekozen producten te visualiseren in een 3D-plan. Hierdoor krijg je een echt beeld van de kleuren en materialen in de ruimte. 

Schermafbeelding 2023-08-03 om 13.44.25.png

 

Benieuwd naar deze én andere binnenkijkers en onze tips op het gebied van akoestiek in huis, een gezond binnenklimaat en energie besparen met je interieur? Lees het nu in ons inspiratiemagazine!

Binnenkijken bij een lichte woonboerderij