Geluiddempinginhuis

Het is een veelgehoord woonprobleem: de akoestiek in huis is niet zoals gewenst. Er klinkt een galm of elke stap op een verdieping is te horen. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is en niet bijdraagt aan uw wooncomfort. Met een paar simpele tips kunt u de geluidsoverlast verminderen.

Stoffen, tapijt of een vloerkleed zorgen voor geluiddemping

Stoffen kussens en meubilair, grote planten en schilderijen: ze dragen allemaal bij aan een verbetering van de akoestiek. Een paar kussens maken al verschil. Een kamerbreed tapijt of een vloerkleed is helemaal een goed idee. Een ruimte klinkt niet langer hol, doordat de stoffen het geluid absorberen en daarnaast worden voetstappen gedempt. Hetzelfde geldt voor raamdecoratie, misschien niet het eerste waar u aan denkt bij geluiddemping. Vitrage, inbetweens, overgordijnen, binnenzonwering van textiel zoals Luxaflex® Duette®, Plissé en Silhouette® Shades zijn allemaal voorbeelden van producten waarmee u geluid drastisch reduceert.

Een geluiddempende constructie

Laat u een huis bouwen of gaat u verbouwen, dan kunt u zorgen voor een geluiddempende constructie. De aansluiting van de tussenmuren, de wijze waarop leidingen zijn weggewerkt en geïsoleerd, het type trap en de bekleding en de aankleding van vloeren zijn allemaal punten die meespelen. Door een ruimte op te delen in meerdere kleine hoekjes, door een roomdivider of boekenkasten die haaks op een muur staan, wordt het geluid gedempt en krijgt galm geen kans.

Een goede ondervloer dempt geluid

Een mooie en kwalitatief goede vloer kiezen is één ding, maar een ondervloer is eigenlijk nog belangrijker. Een ondervloer maakt het verschil tussen het horen van elke voetstap tot een stille vloer waar zelfs uw buren niets van horen. Voor appartementen en flats zijn er vaste richtlijnen voor gebruik van harde vloeren en het aantal decibel dat geproduceerd mag worden. Een aantal verenigingen van eigenaren hebben aanvullende regels opgesteld die in de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement te lezen zijn.

Elke vloer zijn eigen akoestiek

  • Vinyl: een vloer van vinyl veert enigszins, waardoor bijvoorbeeld voetstappen minder hard weerklinken dan op een houten vloeren of laminaat.
  • PVC-vloer: een PVC-vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer gelegd of gelijmd, waardoor contactgeluid wordt gedempt.
  • Tapijt: als u het geluid tot bijna niets wilt reduceren, één van de beste oplossingen. Datzelfde geldt voor een vloerkleed. De stoffen zijn uitstekende materialen voor het absorberen van geluid.
  • Laminaat: met een geluiddempende ondervloer vermindert u het geluid op deze harde vloer, zodat contactgeluid wordt verminderd.

Laat een geluidscomfortplan door ons opstellen

Onze gediplomeerde stylisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken. Ze zijn dé specialist op het gebied van vloeren, wand- en raambekleding en weten alles van geluiddemping. Wij kunnen een geluidscheck uitvoeren in uw huis en kijken of er meer geschikte ondervloeren zijn voor uw harde vloer of dat er alleen een andere indeling nodig is. Wij kunnen ook een geluidscomfortplan voor u opstellen, een actieplan om geluid zoveel mogelijk te beperken. We bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Wees welkom!