blogs
28 januari, 2021

Een luxe herfstlook met gordijnen

Een luxe herfstlook met gordijnen


Haal de luxe sfeer en uitstraling van een boetiekhotel in huis door te spelen met comfortabele stoffen en warme kleuren. Door deze toe te passen in gordijnen ontstaat er direct een rijke sfeer. Laat je deze maand inspireren door de luxe hotelchic uitstraling.

Gordijnen zijn erg sfeerbepalend in je interieur. Door niet alleen na te denken over de kleur, maar ook de stof, confectiewijze, lengte, transparantie en combinatie met andere zonwering kom je tot een goede keuze. Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden zorgen gordijnen bovendien voor een warme sfeer en privacy wanneer het donker is. Een mooie, rijke stof draagt direct bij aan dat gevoel. Velours bijvoorbeeld, dat vanwege de glans een klassieke, chique uitstraling heeft.

Velours in het interieur

Velours past goed bij alle interieurstijlen en is de perfecte aanvulling op een warm herfstinterieur. Een rijke stof als velours absorbeert kleuren en versterkt daarmee intensiteit en diepte. Velours in combinatie met rijke, warme kleuren geven volgens de stylisten van Kobe een intenser gevoel en een luxueuze uitstraling. Zij lieten zich voor deze herfst inspireren door de herfstbloesems.

Kobe herfst moodboard: autumn blossoms

De hoofdkleur in het moodboard van Kobe is warm paars. Intense paarstinten in pruimen en magenta worden gecombineerd met zachtroze, lavendel en lila. Deze kleurcombinatie vult elkaar aan en zorgt voor een harmonieuze en aangename sfeer.

Gelaagde kleuren, texturen en patronen

Het gebruik van een basiskleur in verschillende tinten – zoals in het moodboard − brengt je interieur in harmonie. Voer het kleurenpalet door in je gehele interieur om echt een eenheid te creëren. Donkere kleuren en glanzende stoffen vallen op deze manier minder op en houden de luxe uitstraling toch rustig. Wil je nog meer eenheid creëren? Laat de gordijnstof terugkomen in bekleding en kussens. Een extra luxe gevoel ontstaat door de combinatie van zonwering en overgordijnen.

Nieuw: Artelux Luxury Living

Met de nieuwe Artelux Luxury Living collectie kun je je thuis omringen door luxe en rijkheid. Voor 2021 introduceert Artelux nieuwe stijlen die passen bij de chique boetiektrend. De collectie bevat kleuren donkerblauw, saliegroen, goudgeel en koper. Deze kleuren geven een warme hotelchic uitstraling.

Artelux kiest voor rijke materialen en bijzondere technieken. Er is aandacht voor het textiele ambacht en dat zie je duidelijk terug in de nieuwe aanvulling. Het merk maakt een luxe uitstraling toegankelijk voor ieder interieur. Zodat je ook thuis dagelijks kan genieten van stijl en comfort.

Luxe, elegante gordijnen onderstrepen iedere woonstijl. De kracht zit in de sfeervolle, rijke gordijnstoffen waarbij prachtige materialen, functionaliteit en uitstraling haarfijn met elkaar worden verbonden. Ben je benieuwd naar de opties binnen onze uitgebreide gordijnencollecties? We vertellen je graag wat de stoffen en confectiewijze kunnen doen voor de uitstraling van je interieur. Kom langs of maak een afspraak voor een persoonlijk interieuradvies.