blogs
28 januari, 2021

De vele mogelijkheden van rolgordijnen

De vele mogelijkheden van rolgordijnen


Een rolgordijn maakt je huis speciaal. Waarom? Vanwege de honderden keuzemogelijkheden. Zo vind je in de collectie Luxaflex® Rolgordijnen alleen al ruim 300 stoffen en vier verschillende transparanties. En dan hebben we het nog niet over de bijzondere rolgordijnen als NL Label Multishades en Luxaflex® Twist. Zo hebben we voor elk raam en iedere stijl de juiste look.

In de kern zijn rolgordijnen eenvoudig van structuur, waardoor ze perfect zijn om je woning een prachtig accent te geven. Of je nu kiest voor een opvallende print of een glanzende transparante stof, met de collecties van NL Label en Luxaflex® kun je op leuke, nieuwe manieren de lichtinval en de mate van privacy regelen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vier transparantieniveaus: transparant, semitransparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Voor ieder soort raam en ligging kun je de lichtinval afstemmen op jouw wensen.

 

Je rolgordijn als blikvanger

De diverse beschikbare afwerkingsopties bieden je de mogelijkheid om je raamdecoratie je eigen persoonlijke touch te geven. Zo is je raamdecoratie niet alleen een lichtvanger, maar ook een blikvanger. Met decoratieve onderlatten in hoogglanskleuren, natuurlijke houten details of een moderne metallic look zorg je voor extra contrast. Elke stof krijgt zo net een luxere uitstraling. Voor een chique finishing touch kies je een design onderlat met houten afwerking of een glanzende, geborstelde of matte metallic afwerking. In onze winkel kun je niet alleen alle opties bekijken, maar geven we je ook uitgebreid advies over de vele mogelijkheden van rolgordijnen.

Multishade en Twist® rolgordijnen

Naast de reguliere rolgordijnen kun je ook kiezen voor bijzondere duo-gordijnen. De elegante en innovatieve NL Label Multishades en Luxaflex® Twist® rolgordijnen geven letterlijk een twist aan je interieur. Door de transparante en verduisterende stroken stof over elkaar te schuiven, creëer je de hele dag door precies de gewenste combinatie van zonwering en privacy. Jij bepaalt hoeveel natuurlijk licht er binnenkomt en hoeveel je van binnenuit en van buitenaf kunt zien met een stijlvolle oplossing.

De opvallende stijl van de Multishades en Twist® Rolgordijnen kenmerkt zich door luxueuze, glanzende en bijzondere getextureerde stoffen. Combineer de verschillende stoffen en kleuren voor een gedurfd contrast of ga juist voor een harmonieus geheel en creëer zo de look die perfect bij je past. Ook in patronen is er volop keuze. Ga voor strepen, of kies bijvoorbeeld voor honingraatmotief. Bekijk de verschillende stijlen in onze winkel.

 

Extra helder doorzicht met ClearView™

De zachte ClearView™ stoffen zijn de nieuwste innovatie van Luxaflex®. Rolgordijnen met ClearView hebben fijne, transparante stroken voor een extra helder en scherp zicht op de buitenwereld. De verduisterende stroken kunnen voor de transparante ClearView™ stof worden geschoven, zodat je de lichtinval en privacy kunt aanpassen aan je behoefte en stemming.

Duurzame rolgordijnen

Rolgordijnen zijn dankzij de licht- en warmteregeling energiebesparend. Geef je voorkeur aan een duurzaam materiaal, vraag ons dan naar de duurzame GreenScreen Sea-Tex stof van Luxaflex®. De eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De gecertificeerde GreenGuard® stoffen voldoen aan strenge normen voor chemische uitstoot en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. Daarnaast hebben de meeste stoffen een label van OEKO-TEX® 100, een streng internationaal keurmerk dat controleert op het gebruik van chemische stoffen. Tot slot zorgt het Cradle to Cradle Certified™ keurmerk ervoor dat je extra duurzaam koopt. Cradle to Cradle Certified™ producten worden op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd. Bovendien krijgen deze producten aan het einde van hun levensduur een nieuw leven. De collectie Luxaflex® Rolgordijnen biedt Cradle to Cradle Certified™ stoffen en beslagsystemen, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken voor je huis en je gezin.

Bedien rolgordijnen slim

Combineer je stijlvolle rolgordijnen met PowerView® van Luxaflex® en ontdek de perfecte balans tussen licht en privacy. Met PowerView® kun je al je raamdecoratie vanaf je smartphone, tablet of afstandsbediening, zelfs als je niet thuis bent. Programmeer je producten zo dat je ’s ochtends rustig wakker wordt met de opkomende zon of stel in dat je thuiskomt in een gezellige sfeer. Gebruik de PowerView® programmeerfunctie om je rolgordijnen in de gewenste positie te zetten voor ieder moment van de dag. PowerView® werkt tevens met de meest voorkomende slimme spraakgestuurde aansturingssystemen. En over slim gesproken: alle Luxaflex® rolgordijnen zijn nu standaard voorzien van LiteRise®, waarmee je het gordijn bedient met een eenvoudige aanraking.

Voor ieder raam

Wat voor raam je ook hebt, onze rolgordijnen worden op maat gemaakt zodat je zeker weet dat het perfect past. We hebben zelfs oplossingen voor extra grote ramen en voor dakramen. En kies je voor stoffen met Dustblock® afwerking die vocht- en stofwerend zijn, dan geniet je er nog langer van. Ideaal voor badkamers en keukens.

Bij Woondecor Gouda profiteer je iedere maand van diverse vloer,- wand- en raamacties. Zo krijg je in november 2020 het 4e rolgordijn en Multishade product van NL Label en Luxaflex® kado. En in december start onze opruiming! Bekijk op onze actiepagina de producten en actievoorwaarden.